Fem mænd tiltalt for drab og frihedsberøvelse på kutter

Profilbillede
dato

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop rejst tiltale mod fem mænd i alderen 29 til 42 år. Mændene er tiltalt for i januar sidste år at have dræbt en 41-årig mand ombord på en kutter i Nordsøen.

En 41-årig mand mistede i januar 2023 livet på en kutter cirka 60 sømil vest for Thyborøn. Nu er fem mænd tiltalt for i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse at have dræbt den 41-årige vestjyde. Ifølge anklageskriftet har de fem mænd i perioden fra den 26. til den 30. januar 2023 frihedsberøvet manden ved at binde hans arme og ben sammen og derefter dræbt ham ved blandt andet at tage kvælertag og halsgreb og have begået omfattende stump vold mod mandens hoved og krop.

Finder retten ikke de fem mænd skyldige i drab, mener anklagemyndigheden, at de bør dømmes for legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter under særdeles skærpende omstændigheder og med døden til følge.

Mændene er henholdsvis 29, 29, 31, 40 og 42 år.

Sagen vil køre ved Retten i Holstebro med første retsdag den 26. april 2024 klokken 9-15. Der er sat i alt 12 dage af til sagen, og dommen ventes at falde midt i juni.

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestjyllands Politi.
Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi